lauantai 28. helmikuuta 2015

Alin blogi

Nuorena urheilin paljon ja liikunta oli suuri iloni. Pelasin jääkiekkoa  paljon ja kelillä kuin kelillä että vieläkin on keuhkot hieman rikki. Näinhän se on tämänpäivän hiihtäjilläkin. Jokaisella taitaa olla jonkin sortin astma.

Nyt kun ikää on karttunut, ja kiloja, (95 kg) ja huomaa ettei kaikki suju niin vetreästi kuin ennen, päätin aloittaa juoksuharrastuksen. Olen kyllä pyöräillyt ja kävellyt koirani kanssa koko ajan mutta  sitä ei voi mitenkään sanoa tehokkaaksi liikuntamuodoksi. Koiralle kyllä pyöräretket olivat tehokkaita mutta itse rukoilin  ja puhuin  puhelimeen samaan aikaan. Se siitä...

Joten taas kerran, rukoilin tuttuun tyyliin että Herra anna voima aloittaa nollasta ja auta tässä asiassa.

Kyllä Herra vastasi. Omalla tavallaan. Unelmani oli juosta pitkä lenkki koirani kanssa sinä päivänä kun täytän 50-vuotta.

Näin kävi. Syntymäpäiväni aamuna lähdin suoraan sängystä koirani kanssa juoksemaan, ja homma sujui. Iloitsin suuresti ja homma jatkuu edelleen. Siis vastaus tuli.

Se vaan että harjoitukset aloitin jo joulukuussa ja se on Jumalan ihme että että olen jaksanut. Mutta koko prosessi oli tarkkaa Herran suunnitelmaa ihan juoksukenkiä myöten. Jotkut voivat ajatella että tarvitaanko Jumalaa nyt tähänkin. No, itse kyllä pyydän apua kaikkeen ja selvästi myös saan. Miksi ei kysyisi "Ihmeelliseltä Neuvonantajalta"

Jos rukoilet pitkää ikää ja terveyttä, valmistaudu tekemään oma osasi. Raamattuhan kehoittaa pitämään hyvää huolta Pyhän Hengen temppelistä, ja jos joku on hyväksi ruumille, niin liikunta.

Raamattu sanoo että;
1. Timoteus 4:8 Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.

Kun ikää on tullut niin se vähäkin on hyvä ottaa vastaan.

Täytyy sanoa että jaksan paljon paremmin tehdä töitä, nukun paremmin ja muutenkin elämän laatu on parantunut runsaasti. Samoin vaimoni juoksee säännöllisesti ja hänellä sama juttu. Olen rukoillut aina paljon ja Sanaakin olen lukenut säännöllisesti joten näiden "hengellisten" harjoitusten ansiota ei tämä ole.

Joskus on vaan lähdettävä ylös, ulos  ja lenkille. Ja rikottava ne rajat jotka on tullut  kahleeksi elämään.

Joka kerta kun olen Helsingin Seurasaaressa koirani kanssa, mieleen nousee kuva Presidentti Kekkosesta kun hän juoksee siellä turvamiesten kanssa ja yrittää erässä kohdassa hypätä  kivirappuset ylös yhdellä loikalla. Muistaakseni siinä on  seitsemän askelmaa eli kova voima oli hänellä jaloissa jos ylös pääsi yhdellä loikalla. Ehkä se oli hänelle mittari missä mennään. Siinä kansakunnan päämies sai olla esikuvana koko kansalle. Arvostan Kekkosta tässä asiassa vieläkin.


Jeesus ja Paavali kävelivät paljon ja olivat varmasti hyvässä kunnossa. Ja jaksoivat viedä työn päätökseen Isän tarkoittamalla tavalla.

Tätä itsekin rukoilen  että saisin hyvän juoksun juosta ja  päättää siihen että saan Taivaallisen seppeleen. Näinhän apostoli  Paavali asian muotoili urheilutermejä käyttäen. Paavali sai kuihtumattoman seppeleen ja Jeesus vahvisti asian hänelle.  Toki kyseessä oli koko hänen hengellinen tehtävänsä.

Joskus tarvitsemme myös fyysistä kuntoa tehdäksemme Taivaallisen Isän tahdon.

Lenkille siis.

Terveisin,Ali
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.