torstai 9. maaliskuuta 2017

Menkää kaikkeen maailmaan...näin se kuuluista käsky alkaa ja loppuosa onkin sitten vaikeampi toteuttaa eli..ja julistakaa evankeliumia.

Elämme uskovina ihmisten keskellä ja olemme siis suola ja valo heille. Suolaisuuden ja valon antaa meille Pyhä Henki ja Hänen voimassaan saamme olla ennaltavalmistetuissa teoissa.  Helppoa eikö totta; vai onko sittenkään.

Jos Suomen uskovat rohkeasti ottaisivat askeleen ulos mukavuuslippuvyöhykkeeltä ja edes yhden vuoden ajan puhuisivat Jeesuksesta rohkeasti kaikille joita tapaisivat niin muutos olisi huima. Uskon että Jeesus haluaa nimenomaan sitä että jokainen voisi todistaa Hänestä ja silloin taakka on jaettu mukavasti tasan.

Jeesus ei tarkoittanut että homma olisi muutaman kaverin päällä ja vastuulla; loput rukoilee ja kuuntelee tarinoita kentältä. Mutta näin se on tällähetkellä käytännössä.

En usko muutokseen tässä ihan heti. Vastuu on pitkälti myös johtajissa, mihin he lampaat ohjaa ja opettaa, kannustaa ja kehoittaa:  Ja Jeesuksen antama johtajuus on edelläkulkemista. Eli jos johtajat ovat kentällä niin lampaatkin ovat.

Sanon oman mielipiteeni; telttakokousten ja muun sisällä tapahtuvien kokousten saldo on heikko ja aika ajoi ohi. Tämän päivän uskosta osaton ihminen ei tule niihin, vaan  nyt on mentävä sinne missä he ovat ja oltava taidollisesti heidän keskellään.
Esimerkki; Narikkatorilla kulkee päivässä noin 100000-150000 ihmistä läpi ja he sillä matkalla mikä kestää noin pari minuuttia, on heidän mahdollista kuulla Ilosanoma. Mikä mahdollisuus. Halleluja!!! Mutta puhe ja laulu pitää osata ja voitelu pitää olla kohdallaan. Muuten on konflikti valmis ja taas väärä kuva Jeesuksesta.  Kylvä hyvä siemen  sydämeen ja se antaa sadon...

Tapahtumat ovat vain yksi mahdollisuus mutta tehokas oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Mutta tärkeintä on että jokainen uskova voisi puhua pelotta Jeesuksesta.  Mikä ilo ja riemu myös puhujalle. Parhaimmillaan  tilanne voi kehittyä siihen että kaksi ihmistä ilon kyynelet silmissä voi hyppiä tasajalkaa torilla. Toinen kiittää pelastuksesta ja toinen pelastuneesta.

Tervetuloa mukaan,

Siunaten

Ali
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.