perjantai 11. maaliskuuta 2016

Rauhaa... evankelioidessakin

Eräs sisar kävi noutamassa materiaalia varastoltani ja kysyi varovasti evankelioinnista ja ympärillä olevista lieveilmiöistä.
No, kerron ajatukseni aralla tunnolla ja arvostan ihmisenä jokaista siskoa ja veljeä jotka tuolla työtä tekee...

Kun ihmisiä kohdataan  arjen keskellä niin ihmiset lukee meitä paljon enemmän kuin arvaammekaan. Jos maailman mullistavin ja tärkein sanoma huudellaan ja revitellään ihmisten korviin kuin joku uutinen "uudesta diskosta stadissa" niin ei ihme että ei mene perille, ja voin sanoa, jatkossa vielä huonommin.

Ulkoilmaevankeliointi on aivan oma taiteen lajinsa johon vain Pyhä Henki antaa taidon, rakkauden ja viisauden. Kaikessa ihmisten kohtaamisessa on todella tärkeä tilannetaju, mitä puhua ja millaiseen tyyliin lähestyä. Paavalikin oli Kreikkalaisille Kreikkalainen ja Suomessa on hyvä ottaa huomioon kansamme luonne. Homma ei toimi Etelä-Amerikan tyyliin täällä vaikka kuinka haluaisi. Tässäkin on itselleen kuolemisen paikka jos on taipumus riitelyyn ja huutamiseen.

Annan pari neuvoa; ole luonnollinen, arvosta ihmistä ja rukoile rakkautta kohdata ihmisiä. Kaikki työ lähtee, jälleen kerran, Jeesuksen läsnäolosta ja kun vietämme aikaa Hänen kanssaan, on meillä annettavaa tälle maailmalle  jotain mitä he eivät muuten saa. Tiedän kokemuksesta että kun on mennyt huolimattomasti tuonne, niin ei niistä päivistä paljoa  iloa ole ollut, ei kuulijoille eikä itselle eikä tiimille. Olen kerännyt teltan kasaan melko pian ja luopunut suosiolla. Mutta oppia ikä kaikki.

Olen ilolla seurannut tiimin  vanhempia  sisaria  kun ovat  rauhassa kertoneet evankeliumia ja nähnyt miten Pyhä Henki toimii heidän kauttaan. Siinä ei ole mitään ylimääräistä ja ulkopuolinen ei huomaisi lainkaan että kyse on hengellisistä asioista. Ehkä rukoushetki yhdessä voi jotain ohikulkijaa hämmästyttää....mutta Jumala toimii. Halleluja!

Raamattu sanoo että Herran palvelijan ei sovi riidellä ja Jeesus itse kehoitti "oppikaa minusta, minä olen hiljainen, lempeä ja nöyrä". Niin. Tälläistä Kristusta Pyhä Henki kirkastaa ja se on fakta. Myös evankeliumijulistamisessa on tärkeä olla nöyrä ja mennä ihmisten tasolle avoimena.

Parhaat hetket mitä olen kokenut kadulla, kuin murtuneesta astiasta, kyyneleet silmissä, saa kertoa Jeesuksen antamasta rakkaudesta ja muutoksesta. Silloin kokee miten liikenne pysähtyy, ihmiset hiljenevät ja jotain taivaallista tapahtuu...sitä ei voi sanoin selittää. Se on kova paikka mutta Jeesus saa tehdä asioita meidän kautta omalla tavallaan. Eikä siihen koskaan totu. Kunnia Jumalle aina ja iankaikkisesti.

Kohdataan kadulla, rauhassa,

Siunaten,

AliEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.