lauantai 21. marraskuuta 2015

Liider...liider... liider...

Kristikansan keskellä on muotia johtajuuskoulutus. Monessa opetusillassa on lisäteemana että voit toimia jonkinlaisena johtajana kun olet käynyt tämän kurssin.

Voihan sitä haaveilla että on pikku-Mooses oman kylän keskellä mutta tosiasia on kuitenkin se, että hyvin harvat ovat Jumalan kutsutut johtamaan jotakin.

Seurakunnan johtajiksi on aika kova koulu, jo se että hallitsee oman perheensä hyvin, riittää karsimaan monet pois ja listan muista ominaisuuksista voi tarkistaa Paavalin kirjeistä. Ja sukupuolikin ratkaisee jos tarkkoja ollaan.

Toiseksi; et voi johtaa ellet osaa seurata Herraa tarkasti eli hengellisissä hommissa ollaan aina riippuvaisia Ylipaimenen ohjeista. Jos ei malta viettää aikaa Marian paikalla, unohda koko homma. Et varmasti halua olla yksi niistä joiden kerrotaan eksyttäneen Hänen lampaansa ja saada tuomio siitä.

Herra sanoi että työmiehiä on vähän, (tämä koskee kyllä naisiakin) eli rukoilkaa siis Elon Herraa että Hän lähettäisi elonpellolle väkeä. Siis työntekijöitä. Siis heistä on pulaa, ei johtajista.

Kun Jeesus opetti johtamisesta, hän korosti palvelualttiutta ja nöyryyttä. Tämäkin kohta  riittää jo miettimään kaksi kertaa mihin hommiin haluaa.

Sitäpaitsi  Herra kouluttaa johtavat henkilöt tänäkin päivänä: Ei hän jaa virkoja halvalla ja ihmismielen mukaan. Ja voin vakuuttaa; koulun lämpötilasta on eräs kohta Raamatusta kuvaava kohta; Daniel 3 jae 21 ja siitä eteenpäin...jos olet valmis vuosia kestävään pätsiin ja sekin koetellaan vielä; Tervetuloa:

Toivon, että tekstini ei lannista jos olet Herran kutsuma johtajakandidaatti.

Jos et, älä lähde,

Siunaten,

Ali
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.