maanantai 12. lokakuuta 2015


Raamatussa on kohta missä lukee (Psalmi 36/7) " ja ihmistä ja eläintä sinä autat". Hieno asia ja tämäkin kertoo Taivaallisen Isän sydämestä jotakin.

Koiramme Ruubenin tulo perheeseen ei ollut niin selvä juttu kuin odottaisi. Olin kyllä ennen paljon ollut koirien kanssa mutta elämässäni  oli tilanne etten halunnut sellaista. Olin alussa jyrkästi vastaan ja ajattelin että Herran täytyy muuttaa sydämeni tässä asiassa.

Eräs uskonveli Kalle oli saanut pentulauman pihapiiriinsä kasvamaan ja vaimoni halusi siitä yhden meille. Olen aina halunnut ruskean koiran(sitä ei Kalle ja vaimoni tiennyt)  ja kun näin kuvan niin pyörsin päätöksen ettei meille koiraa hommata. Olin myyty yhdestä kuvasta.

Se oli juuri sellainen kuin olin haaveilut. Eli oikeasta narusta Herra osasi vetää...mistään hinnasta en olisi ottanut jotakin muuta pentua, niin jyrkkä olin silloin.

Herra Jeesus vaikuttaa monella tapaa elämässämme ja monenlaisia siunauksia tulee vaikka heti niitä ei ymmärrä.

Koiran tulo oli hieno juttu ja sitä on ollut monenlaista iloa. En olisi liikkunut niin paljon kuin nyt. Koiran kanssa saanut opetella säännöllistä liikuntaa, olemme vaimoni kanssa saaneet yhteisen hoidokin johon käyttää rakkautta ja huolenpitoa. Sitäkin on nyt ollut hyvä opetella vanhemalla iällä. Ja monenlaista muuta kivaa.

Monesti rukoilen koirani puolesta ja täytyy sanoa että Herra auttaa niinkuin on sanassaan luvannut.

Sehän on selvä, ei ole asiaa mihin ei rukouksella voisi vaikuttaa kunhan se vain on linjassa Raamatun kanssa. Koira on ollut terve, se on palannut karkureissuiltaan ja monesta muusta varjeltunut.

Ja myös huomaan  sen miten sielunvihollinen vaikuttaa kun pitäisi vaimoni kanssa alkaa lukemaan sanaa ja rukoilemaan, niin kauhea häirintä alkaa ja minkäs muun kautta kuin koiramme Ruubenin. Se joskus ärsyttää.

Mutta mitä pienistä.

Tavallaan tässäkin Herra on korjannut sen mitä "seikkailunvuodet" vei eli koirani. Se oli silloin kova paikka ja en saanut koskaan enää tavata koiraani, lähestymiskielto kun  koski koko perhettä. Toki rikoin sitä joskus vain nähdäkseni koirani. Muistan miten se jäi  paikalleen katsomaan minua  niin ettei liikkunut mihinkään vaikka toisessa päässä sitä vedettiin kaikin voimin. Se oli sitä aikaa ja oli kova paikka.

Mutta Jeesus on tullut tekemään tyhjäksi perkeleen teot ja korjaamaan sen mikä meni rikki....

Ja edellä mainitussa sanassahan on myös että "ihmistä autat"

Tässä, jälleen kerran, Herra auttoi.


Ihmeellistä....

Ali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.