lauantai 26. syyskuuta 2015

Matka jatkuu....

Sydämelläni on asia josta toivoisin puhuttavan enemmänkin. Tai ainakin niiden kesken jotka evankeliumia levittää eri tavoin. Alla kohtaus Raamatusta;

 Paavali sai kohdata Jeesuksen apostolien teoissa 22 ja jae 18 eli
"ja näin hänet. Ja hän sanoi minulle: 'Riennä ja lähde pian pois Jerusalemista, sillä he eivät ota vastaan sinun todistustasi minusta."

Olisiko jokaisen, joka evankeliumintyötä tekee, miettiä rauhassa Herran edessä sitä  voisiko tän lopettaa tai lähteä? Miten työtä voisi tehdä niin että sinä Herra saisit johtaa, ohjata ja voidella. Onko tällä hommalla mitään enää annettavaa? Onko aika ajanut toimintani ohi jo ajat sitten? Voinko jättää oman "Jerusalemini" ja rientää muualle?

Tämä on hyvä kysymys myös itselleni ja tiimille. Vieläkö jatketaan vai vaihdanko kaupunkia tai koko maata? Vieläkö on jotain kesken? Vai miten eteenpäin vai pitäkö palata taaksepäin? Onko homma Herran johdossa ja sisältö sitä mitä pitäisi?

Tyhmiä kysymyksiä ei ole tässäkään asiassa.  Paavalillekin Herra perusteli miksi lähteä pois ja minne, sitten alkoi tapahtua.

Meistä voi tulla monella tavalla sokeita ja pyöritämme toimintaa vain toiminnan vuoksi. Ei sitten yhtään kysytä strategiaa Jumalalta vaan ollaan niin jumissa homman kanssa. Tai ei haluta oppia uutta tai uskalleta toimia niinkuin Hän haluaa. Uskosta on tullut vaivihkaa uskonnollista toimintaa.

On kuitenkin aina niitä jotka näkee tai on nähnyt jo pitkään asiat oikein, mutta ihmiset, jotka on mukana, eivät suostu kuulemaan mitään neuvoja keneltäkään. Kuitenkin raamattu sanoo että "neuvonantajien runsaus tuo menestyksen".

Nöyrä ihminen kysyy ja haluaa laittaa kaiken toiminnan arvioitavaksi. Tässä tapauksessa nöyrille Herra antaa armon ja kertoo mikä oli hänen tahto ja mikä ei. Siitä on hyvä jatkaa ja onnistua paremmin ensi kerralla. Opetuslapsia kun ollaan loppuun saakka ja aina on opittavaa jos vain haluaa.

Ilman Jeesuksen tarkkaa ohjausta, uskallan sanoa, työllä  on hyvin vähän annettavaa. Tai pahimmassa tapauksessa saldo voi olla jopa negatiivinen kaikin puolin.

Tai sitten on suostuttu  ihmisten  miellyttämiseen ja  evankeliumintyön sisältö  on kuin "linnanmäki" pienoiskoossa, Laitteita, välineitä ja hattaroita ilman sanomaa. Koko homma voi näyttää "mageelta" ja jengii pyörii siinä  mutta mitään hengenravintoa ei siitä saa. Ei  tekijät eikä paikalla olijat.

Kuitenkin kaiken perusta on se mitä Jeesus sinulle kammiossasi puhuu. Sen tähden seurustelu Mestarin jalkojen juuressa on kaiken aa ja oo. Siellä on hyvä kysyä  mitä nyt tehdään? Tai mitä jätetään tekemättä.

Itsekin menen Herran eteen kysymään mitä loppusyksy ja talvi tuo tullessaan ja miten tästä eteenpäin.

Siunaten,

Ali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.